Mikrofon kayıt işlerinde başlangıç noktasıdır.Sesi analog sinyale çevirme mantığı ile çalışır.Sesi aldıkdan sonra kolonlara veya kayıt ünitesine iletir. Kaliteli mikrofon vs gibi noktalar diyafram kalitesinden ibaret görünebilir , birazda öyledir.ancak devreler ,tüplü olması ve tüpün kalitesi oldukça önemlidir.. Mikrfonların bir çok tipi vardır. Bazıları ise;
- Kondansatörlü mikrofonlar
-Dinamik mikrofonlar
-Ribbon mikrofonlar
Bu üç tip en çok kullanılan türdür. Kayıt ve canlı performasda kullanılırlar ..
Kondansitörlü mikrfonlar
Büyük diyaframlara sahipdir. İçinde kondansatör barındırır, bölece sesi en iyi şekilde yakalar. Böylece en iyi performaslar yakalanır.Tüplü olan modelleri vardır.Phantom power ile çalışırlar.
Dinamik mikrofonlar
Daha çok sahnede kullanılır. Basit bir preamp çalışması için yeterlidr. Stüdyoda ise davul ve sibilans sorunu olan vokallerde tercih edilir.
Ribbon mikrofonlar
İçinde bir alimunyom parça bulunur. genelde anfi önü kayıtlarda kullanılır.
Mikrfonlar denerek alınması gereken aletlerdir. Her mikrofon farklı tondadır her marka farklı devreler kullanır. Buda tonu ve kaliteyi etkiler stüdyolarda vokalde geniş enstrumanlarda küçük diyafram olması en genel tercihdir. Mikrfonlar fiyatlarına göredir en iyi tercih bütçe ve aradığınız tona göre olmasıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder